Top50 Glas publike

Google Drive sada ima filtere za pretragu u Gmail stilu

Google stalno uvodi nove funkcije za svoje usluge „Workspace“, uključujući Gmail, Google Drive i Google dokumente.

PCPress.rs Image

Nova funkcija za Google Drive

Kompanija je uvela „search chips“ za Gmail 2020. godine, što je olakšalo filtriranje rezultata pretrage na osnovu atačmenta, pošiljalaca ili drugih podataka. Google sada dodaje sličnu funkcionalnost Driveu, navodi se u novom postu na blogu. Google je napisao na zvaničnom blogu Workspace Updates: U novembru 2021. najavili smo beta verziju čipova za pretragu na Google Driveu, što korisnicima olakšava brže pronalaženje relevantnih fajlova i eliminiše potrebu za obavljanjem višestrukih pretraga ili sortiranjem nerelevantnih rezultata. Čipovi za pretragu su sada generalno dostupni za sve korisnike.

Kao i kod Gmail-a, nova dugmad i padajući meniji (zajednički nazvani „čipovi“) se pojavljuju nakon što izvršite pretragu na Google Driveu. Čipovi vam omogućavaju da brzo filtrirate stavke prema lokaciji, vrsti fajla, autoru dokumenta, datumu poslednje izmene i drugim podacima. Već ste mogli da filtrirate rezultate korišćenjem parametara pretrage (kao što je dodavanje „-dancing“ u pretragu da biste uklonili rezultate koji uključuju reč „ples“), ali novi čipovi za pretragu su mnogo lakši za korišćenje. Google kaže da je implementirao nekoliko poboljšanja od početnog perioda beta testiranja prošle godine. Predlozi za pravopis se sada pojavljuju pored čipova za pretragu, a dostupne su i nove opcije datuma za čip „Poslednja izmena“.

Pročitajte i:  Nova bočna traka u Chrome pregledaču

Nova funkcionalnost je dostupna svima, uključujući i lične Gmail naloge i Workspace naloge, i trebalo bi da bude aktivna za sve naloge negde u narednih 15 dana. Međutim, čini se da je za sada ekskluzivno za web aplikaciju Drive — aplikacije Google Drivea za Android i iOS i dalje imaju istu osnovnu funkciju pretraživanja.

S tim u vezi, Google je počeo da testira predloge fajlova na Driveu na Chrome-ovoj New Tab stranici u septembru prošle godine. Aplikacija za Android je istog meseca dobila ažuriranje Material You, što je takođe uključivalo novi vidžet.

Izvor: Xda-developers

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,