BIZIT 2022

Google Drive testira offline prostor za skladištenje u Chrome-u

Cloud servisi su savršeni sve dok korisnik nije u mogućnosti da pristupi nekom važnom fajlu, a zbog loše internet konekcije. To bi uskoro moglo da se promeni – sa novim načinom za pristup čuvanim dokumentima i bez interneta.

PCPress.rs Image

Radi se o tome da je Google Drive predstavio offline mod za Documents, Slides i Spreadsheets kao rešenje u nedostatku internet veze, a sada testira i verziju koja bi trebalo da omogući čuvanje PDF dokumenata, fotografija, Microsoft Office fajlova i drugih dokumenata u okviru Drive offline prostora za skladištenje. Google trenutno prihvata prijave svih fajlova koji nisu u nekom od Google formata, a koje korisnici žele da čuvaju u offline modu. Na žalost formate mogu da prijavljuju samo G Suite organizacije, a beta verziji opcije će moći da se pristupa samo preko Chrome pretraživača, i to kada se offline mode aktivira u okviru Drive ili Docs podešavanja.

PCPress.rs Image

Trenutna verzija offline opcije još uvek ne funkcioniše u Chrome OS, ali bi to uskoro trebalo da se promeni. Još uvek nije poznato da li funkcija stiže i na druge pretraživače, a korisnici se nadaju široj kompatibilnosti kada offline mod bude bio spreman za lansiranje.

Pročitajte i:  Novi Chrome eksperiment obećava bolje trajanje baterije

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,