TrendMicro

Google dronovi i hrana u vazduhu

Za bar jedno susedstvo u Evropi je dostava proizvoda dostigla nove visine, budući da je kompanija Wing, koja je u vlasništvu kompanije Alphabet, najavila isporuke dronovima u Helsinkiju.

PCPress.rs Image

Tako će se pilot program fokusirati na isporuke hrane, od čega će najviše koristi imati meštani naselja Vuosaari koje se nalazi na istočnoj strani glavnog grada Finske. Wing planira da se udruži sa lokalnim restoranima Herkku Food Market i Cafe Monami, te će hranu isporučivati mnogo brže nego u okviru tradicionalnih načina isporuke, što bi trebalo značajno da pojednostavi živote kako onih koji hranu kupuju, tako i zaposlenih u restoranima.

Budući da je Wing u vezi sa kompanijom Alphabet, u širem smislu posluje i u okviru kompanije Google, a dronovi koji su rezultat zajedničkih napora se poslednjih meseci šire u sve više oblasti. Wing je od regulatornih tela dobio dozvolu da počne sa isporukama i u Sjedinjenim Američkim Državama, te bi neki američki gradovi uskoro trebalo da dobiju ovu uslugu, a korisnici se nadaju da će ovakav sistem isporuke stići i u one krajeve koji su inače teško dostupni, zbog čega im mnogi servisi ni danas nisu dostupni.

Pročitajte i:  Kako automatski promeniti svoj Slack status kada imate sastanak

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,