PC Press Studio

Google Fit sada služi kao centar za sve vaše podatke o fitnesu, zahvaljujući Health Connect-u

Čini se kao da svaki put kada kupite novi fitnes tracker ili pametni sat, čak i ako je jedan od najboljih na tržištu danas, morate da instalirate novu prateću aplikaciju kako biste na najbolji način iskoristili svoje fitnes metrike.

PCPress.rs Image

Fit konačno uklapa vaše podatke o fitnesu na jednom mestu

Mora da postoji bolji način da se ovo uradi, zar ne? Nazad na I/O ranije ove godine, Google je podelio svoje rešenje za prikupljanje svih tih različitih podataka preko svoje nove Health Connect platforme. Sa Pixel Watch-om, izgleda da je kompanija konačno spremna da krene napred, a trenutno se Google Fit ažurira integracijom Health Connect. Nakon nadogradnje aplikacije Google Fit na verziju 2.89.3, trebalo bi da vidite upit koji predlaže da sinhronizujete aplikaciju sa Health Connect-om. To će delovati kao svojevrsno čvorište, omogućavajući pratećim aplikacijama vaših nosivih uređaja da čuvaju podatke na vašem uređaju.

Ovo takođe olakšava sinhronizaciju podataka između različitih aplikacija, a sada sve to možete da vidite na jednom mestu u Google Fit-u. Integracija funkcioniše i obrnuto, omogućavajući Google Fit podacima kao što su kalorije, puls i druga merenja tela da se dele među svim vašim aplikacijama za fitnes. Google objašnjava da možete da konfigurišete koje tipove podataka Health Connect šalje i prima od Fit-a. Kada Fit čita podatke sa Health Connect-a, oni se čuvaju na vašem Google nalogu kako bi vam pružili bolji uvid u fitnes i zdravlje. U međuvremenu, Google Fit ostaje glavna aplikacija za sinhronizaciju Wear OS pametnog sata sa vašim telefonom za većinu nas, jer je nova Fitbit aplikacija za Wear OS namenjena samo za Pixel Watch.

Kompanija je takođe pojasnila da će aplikacije Google Fit i Fitbit nastaviti da postoje jedna pored druge za sada. Dok se to ne promeni, možete da integrišete podatke iz aplikacija kao što su Strava i Samsung Health direktno u Google Fit, preko njihove sopstvene Health Connect podrške. Radoznali smo da vidimo koliko dobro sve ovo na kraju funkcioniše, s obzirom na to koliko ima pokretnih delova i koliko različitih aplikacija je potencijalno uključeno. Nadamo se da će integracija Health Connect-a sa Google Fit-om moći da obezbedi onu vrstu univerzalnog zdravstvenog interfejsa na nivou sistema koji je Androidu preko potreban.

Izvor: Androidpolice

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,