Ikotek

Google fotografije sada mogu automatski da kreiraju video zapise istaknutih trenutaka iz vašeg života

Google fotografije već su sposobne za neke impresivne trikove sa fotografijama i video zapisima – a sada mogu da kreiraju automatske video zapise istaknutih trenutaka mesta koje ste izabrali iz vaše biblioteke.

PCPress.rs Image

Google fotografije unapređuju svoje veštine režisera sa AI

Google Photos aplikacija za Android i iOS već nudi alate za kreiranje video zapisa, ali ova nova nadogradnja (dostupna od 25. oktobra) omogućiće vam da pretražujete osobe, mesta ili aktivnosti u vašoj biblioteci koje biste želeli da se pojave u AI-kreiranom videu. Aplikacija će automatski kreirati video od jednog minuta sa istaknutim subjektima koje ste izabrali.

Ovaj video će uključivati kombinaciju video snimaka i fotografija, ali Google fotografije će takođe dodati muziku i sinhronizovati materijal sa tom muzikom. Ovakvi video zapisi stvoreni automatski, koje smo već videli u funkciji Memories Google fotografija i drugde od strane proizvođača kao što je GoPro, ponekad mogu biti promašaj, ali sa nestrpljenjem očekujemo da isprobamo novog AI režisera kompanije Google.

Srećom, ako vam se ne sviđaju neki od izbora Google fotografija, možete da obrežete ili preuredite isečke i odaberete drugu muziku. Sve ovo možete videti u primeru videa u nastavku.

Pročitajte i:  Veštačka inteligencija u telekomunikacijama

Kako ćete moći da isprobate ovu novu funkciju, kada postane dostupna na Androidu i iOS-u od 25. oktobra?

Na vrhu aplikacije dodirnite ikonu “plus”, i videćete novi meni koji uključuje opcije za kreiranje novih Albuma, Kolaža, Cinematic fotografija, Animacija i Highlight videa.

Dodirnite “Highlight videos” i videćete polje za pretragu gde možete tražiti zvezde svog videa, bilo da su to ljudi, mesta ili čak godine kada su se događaji odigrali. Na osnovu Google-ove demonstracije, čini se da je podrazumevana dužina videa jedan minut, ali ovde možete da napravite dodatne izmene pre nego što kliknete na “sačuvaj”.

Vrh ledenog brega veštačke inteligencije

Glavna namera kompanije Google u vezi sa fotografijama i video zapisima je automatizacija vrste editovanja za koje amateri nemaju vremena ili želje da obave – pa ovaj alat za kreiranje videa sa AI sigurno nije ogromno iznenađenje.

Dakle, bez obzira da li želite da sami uređujete svoje video zapise ili, zahvaljujući ovom novom alatu, da dozvolite Google-ovim algoritmima da to učine umesto vas, Google fotografije sve više postaju jednostavno mesto za to.

Pročitajte i:  AI glasovi preuzimaju internet

Nedavno je i Google Pixel 8 Pro lansirao neke impresivne video funkcije u oblaku, uključujući Video Boost i Night Sight Video. Jedino što je malo šteta je to što ove funkcije zahtevaju internet konekciju umesto da rade na uređaju, iako AI alati kao što su Magic Eraser i Call Screen bar rade lokalno na vašem telefonu.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *