BIZIT Seminar

Google Hangouts se gasi u novembru

Nakon što je u februaru ukinuo korisnike Google Hangouts za Workspace, Google sada počinje proces migracije besplatnih, ličnih korisnika Hangouts-a na Chat. U saopštenju objavljenom na njegovom blogu, Google kaže da će ljudi koji i dalje koriste mobilnu aplikaciju Hangouts videti upit da pređu na Chat.

PCPress.rs Image

Što se tiče korisnika koji koriste Hangouts u Gmail-u na vebu, Google kaže da neće početi da podstiče korisnike da pređu na Chat do jula. Hangouts će ostati upotrebljiv na svom desktop sajtu do novembra, a Google kaže da će upozoriti korisnike „najmanje mesec dana“ pre nego što počne da usmerava Hangouts sajt na Chat.

Zbunjujuće, Google Chat nije ista stvar kao GChat (ili Google Talk), koji je Google zauvek prekinuo ranije ovog meseca. Kompanija je prvo nagovestila svoje planove za prelazak korisnika sa Hangouts-a na Chat 2018. i učinila ovu funkciju besplatnom za sve korisnike 2020. godine.

Ako još uvek koristite Hangouts, Google bi trebalo da automatski prenese vaše postojeće razgovore u Chat. Kompanija vam takođe daje mogućnost da koristite svoju uslugu Takeout da preuzmete kopiju svojih Hangouts podataka pre nego što se zvanično ukine u novembru.

Da bi podstakao korisnike da pređu na Chat, Google kaže da uvodi nekoliko novih funkcija, uključujući mogućnost upućivanja direktnih poziva, kreiranja nizova u liniji u Spaces , kao i deljenje i gledanje više slika .

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: