BIZIT Seminar

Google Hangouts se konačno gasi u novembru

Kraj Google Hangouts servisa se najavljuje još od 2019. godine, a u novembru bi to moglo zaista da se dogodi. U pitanju je Google aplikacija za razmenjivanje poruka, koja je komunikacijom između korisnika vladala od 2013. do 2016. godine.

PCPress.rs Image

Hangouts  je do danas ostao najuspešnija Google aplikacija za slanje poruka, a sada ustupa mesto nasledniku. U pitanju je Google Chat, novi servis pred kojim je veliki izazov – stariji Hangouts je zabeležio čak pet milijardi preuzimanja, a u jednom trenutku je čak na sebe preuzeo Android SMS dužnosti. To znači da je lestvica visoko postavljena.

Korisnici se već usmeravaju ka Google Chatu, a u pitanju je solidna zamena koja podržava sve ono što je nudio Hangouts. Kada je desktop u pitanju, tu je https://chat.google.com/ – web aplikacija koja je već spremna za preuzimanje, dok su za iOS i Android tu nove Chat aplikacije. Novi klijent je implementiran i u Gmail.com, tako da korisnici mogu da budu mirni.

PCPress.rs Image

Za mir je neophodna sigurnost, na primer mogućnost da se sačuvaju stare poruke. Iz kompanije Google kažu da Chat čuva sve razgovore još od 2005. godine, dakle iz vremena Google Talka, a podaci mogu da se preuzmu i preko Google Takeout.

Pročitajte i:  Indijski tribunal odbio je Google-ov zahtev

I tu nije kraj promenama – Google video aplikacije su takođe pred velikom transformacijom, jer se Google Meet i Google Duo spajaju i staju pod jedan kišobran (Meet brend ostaje).

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,