Top50 Glas publike

Google Home Hub: Pametni zvučnik sa 7-inčnim ekranom

Google već neko redi na novim pametnim zvučnicima, te su mogle da se čuju glasine o 7-inčnom displeju osetljivom na dodir. Nedavno su otkriveni renderi koji potvrđuju ove informacije, te otkrivaju da se radi o novim Google Home Hub zvučnicima.

PCPress.rs Image

Velika prednost svih Google-ovih pametnih uređaja je prilagodljivost, što znači da su proizvodi ove kompanije uglavnom kompatibilni sa većinom pametnih uređaja koji mogu da se pronađu na tržištu. Google Home Hub ne samo da donosi isti nivo podrške, već donosi i intuitivni ekran osetljiv na dodir, zajedno sa interfejsom za glasovno upravljanje. Tako će sve glasovne komande koje su funkcionisale na Google Home uređajima funkcionisati i u okviru novog proizvoda, a sa dodatkom LCD ekrana.

Na displeju će se prikazivati informacije poput vremenske prognoze, sata, te informacije sa servisa poput Google Maps-a, a na zadnjoj strani se nalazi veliki zvučnik, te dugme za uključivanje i isključivanje. Iako nije veliki kao Google Home Max, Google Home Hub to nadoknađuje prisustvom displeja, a po boji i dizajnu podseća na ostale Google Home proizvode.

Pročitajte i:  Google mora da pruži korisnicima jasne informacije o svojim uslugama

PCPress.rs Image

Do značajnih poboljšanja je došlo i kada je lista opcija u pitanju, te je značajno bogatija nego kod ostalih Google Home proizvoda. Tako kada se, na primer, Google Home Hub kombinuje sa Nest kamerom, može da se koristi kako bi poboljšao bezbednost domaćinstva, a uz pomoć komandi poput „Hej, Google, prikaži mi kameru kod ulaznih vrata.“ Takve funkcije nisu ograničene samo na kamere, te funkcionišu i kada su u pitanju svetla, TV, i drugi uređaji.

Pored toga, Google Home Hub dozvoljava i pristup servisu Google Photos, pa je pregled fotografija omogućen preko jednostavnih glasovnih komandi. Tako korisnik može da zatraži određenu grupu fotografija, a uz pomoć komandi poput „Hej, Google, prikaži mi fotografije sa Havaja.“ Tu je i opcija Live Albums, koja omogućava kreiranje galerija izvan Google Photos biblioteke.

PCPress.rs Image

Kada je povezanost u pitanju, novi pametni zvučnik podržava 2.4GHz i 5GHz Wi-Fi konekcije, te Bluetooth. Displej uređaja sadrži i ambijentalna svetla, i senzore za boje, ali specifikacije ukazuju na to da nema web kamere. Uređaj je težak 480 grama, što je isto kao i u slučaju standardnih Google Home uređaja.

Pročitajte i:  Google Messages bi vam uskoro mogao omogućiti da kreirate sopstveni profil

Cena novog zvučnika još uvek nije poznata, a Google navodno planira da u prodaju pusti tri miliona jedinica, te se očekuje se da se to dogodi 9. oktobra.

Izvor: MySmartPrice

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,