Top50 Glas publike

Google i HTC postigli dogovor za 1,1 milijardu dolara

Iz kompanija Google i HTC zvanično su potvrdili da su postigli dogovor po kojem će Google HTC-u platiti 1,1 milijardu dolara za deo stručnog tima, te proizvodnje pametnih telefona.

PCPress.rs Image

Deo zaposlenih u kompaniji HTC, od kojih neki već rade na razvoju Pixel telefona, pridružiće se Google-u. Kao dodatak tome, Google će dobiti dozvolu za korišćenje intelektualne svojine HTC-a. To, pre svega, znači da će Google imati pristup HTC-ovim patentima, te dizajnu za buduće Pixel telefone.

Transakcija će pomoći HTC-u da da dovrši model pametnog telefona na kojem već radi, te da nastavi sa razvijanjem VIVE VR platforme, kao i da investira u IoT, AR, i AI. Kada je Google u pitanju, ova transakcija ukazuje na posvećenost proizvodnji Pixel modela, te će mu pružiti mogućnost da se upozna sa radom novog tehnološkog odeljenja HTC-a u Tajvanu.

Još uvek se čeka da transakciju odobre regulatorna tela obe kompanije, a očekuje se da će biti završena početkom 2018. godine. Ona predstavlja veliki korak za Google u smeru razvijanja i ojačavanja proizvodnje hardvera, te prvi siguran korak za HTC, budući da se već neko vreme nalazi u lošoj finansijskoj situaciji.

Pročitajte i:  Veštačka inteligencija i nepoznati ljudski preci

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,