BIZIT Seminar

Google ima nove widgete za iOS

Kada je iOS 14 izašao u septembru, Google je bio jedan od prvih koji je izašao sa widgetom za početni ekran za jednu od svojih iPhone i iPad aplikacija. Sada izbacuje nove za Gmail, Drive i Fit.

google izbacuje widget za ios

Widgeti postaju izuzetno korisni

Neki od novih widgeta izgledaju korisnije od drugih. Na primer, onaj koji dolazi uz Google Fit izgleda sjajno. Ne samo da vam omogućava da vidite napredak koji ostvarujete u postizanju dnevnih ciljeva, već vam pruža i nedeljni pregled vaših aktivnosti. Međutim, widget za Gmail izgledao da bi zaista mogao da radi određeni posao. Pomoću novog widgeta možete da pretražite prijemno sanduče, i da započnete sastavljanje e-pošte. Takođe prikazuje broj nepročitanih poruka, što je nešto što već možete videti ako bacite pogled na ikonicu aplikacije.

Kompanija radi i na widgetima za Gcal i Chrome. Prvi vam pruža pregled vaših predstojećih sastanaka. Kliktanje na jednu od ikonica omogućiće vam da vidite ceo kalendar. U međuvremenu, Chrome vam omogućava da pretražite ili ukucate URL, otvorite karticu u režimu bez arhiviranja, izvršite glasovnu pretragu ili skenirate QR kod. Google kaže da manja verzija widgeta dolazi sa malim iznenađenjem u obliku dinosaurusa na početnom ekranu.

Pročitajte i:  Google ulaže 400 miliona dolara u Anthropic AI, ChatGPT rivala

Moguće je odmah dodati widgete za Gmail, Drive i Fit na početni ekran iPhone-a i iPad-a. Kalendarski će biti dostupan u narednih nekoliko nedelja, dok će Chrome-ov doći tokom sledeće godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,