BIZIT 2022

Google Inbox se gasi sledeće godine

Tehnološki gigant, Google, je juče popodne zvanično objavio da će krajem marta sledeće godine ugasiti svoju Inbox aplikaciju. Vest se zaista neće dopasti onima koji su zavoleli aplikaciju upravo zbog činjenice da nije Gmail.

PCPress.rs Image

Još 2014. godine Google Gmail tim je pokrenuo eksperimentalnu aplikaciju za e-poštu koja se zove Inbox. Radio je sa postojećim Gmail adresama korisnika, ali je pružao različito korisničko iskustvo u poređenju sa glavnom aplikacijom. Inbox aplikacija je razvijana i dizajnirana za mobilne uređaje. Međutim, izgleda da je eksperiment završen jer će Google ugasiti projekat Inbox sledeće godine.

Inbox je kasnije postao teren za testiranje novih funkcija, poput Smart Reply-a i drugih koji su kasnije dodati u glavnu aplikaciju Gmail. Mnoge funkcije i poboljšanja Inbox-a postepeno su se prebacile na Gmail tako da u ovom trenutku nema mnogo razloga zbog kojih bi kompanija trebala da nastavi sa ovim projektom.

Google je u poslednjih nekoliko meseci pokazao da će nove funkcije brže dovoditi do Gmail-a. Možda će kompanija sada fokusirati svoju energiju na poboljšanje aplikacije Gmail još više i brže nego što je to ranije činila. Korisnici uvek mogu da omoguće u podešavanjima Gmail-a opciju kako bi isprobavali funkcije koje Gmail još uvek testira i nisu podrazumevano omogućene.

Pročitajte i:  iOS 16 i Android 13 govore mnogo o budućnosti pametnih telefona

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,