BIZIT Seminar

Google izbacuje Gmail Offline aplikaciju iz Chrome-a

Inbox nije jedini koga će Google uskoro ugasiti. Kompanija je potvrdila da će u narednim mesecima takođe ukloniti aplikaciju Gmail Offline iz Chrome OS-a. Ova aplikacija će nestati pre Inbox-a, koja će biti uklonjena u martu 2019. Aplikacija Gmail Offline za Chrome će biti uklonjena iz Chrome Web Store-a nakon 3. decembra 2018.

PCPress.rs Image

Google je 2011. otvorio aplikaciju Gmail Offline za Chrome OS, koja je omogućila korisnicima Gmail-a da čitaju i pretražuju svoju e-poštu kada nisu povezani na Internet. U to vreme vlasnici uređaja za Chrome OS nisu imali šta mnogo da rade kada nisu imali internet vezu. Aplikacija je takođe omogućila da sastave mejl koji se može poslati nakon što je uređaj povezan na Internet.

Aplikacija je postala suvišna ranije ove godine kada je Google doneo izvorni offline pristup kao deo glavnog ažuriranja za osnovnu Gmail veb aplikaciju. U to vreme je pomenuto je da neće proći mnogo vremena pre nego što će se aplikacija Gmail Offline Chrome ukinuti, a sada je i potvrdio kada će se to zaista i dogoditi. Google sada preporučuje da se korisnici oslanjaju na ovu offline funkcionalnost. „Ova izvorna mogućnost je lakša za korišćenje i radi bolje nego aplikacija Gmail Offline Chrome“, kaže kompanija.

Pročitajte i:  EU regulatori odlučuju o Google-ovoj kupovini aplikacije Photomath

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,