TrendMicro

Google je prepolovio naknade za Play Store

Google je snizio naknade za aplikacije koje imaju pretplate.

PCPress.rs Image

Kompanija poslušala kritičare

Nakon kritika koje je Spotify uputio na račun Google-ovih naknada, Google je snizio naknade za aplikacije sa pretplatom, sa 30 na 15%. Google se oglasio na svom blogu: „Čuli smo da postoji odliv kupaca za aplikacije koje imaju pretplate i da će od niže stope naknade imati koristi. Zato stvari pojednostavljujemo“.

Nove naknadne stope će početi da se primenjuju od januara i očekuje se da će podići broj programera koji su zainteresovani da se nađu u Play Store. Najveću koristi od niže stope naknade imaće aplikacije koje nude e-knjige i servisi za muziku. Sa druge strane, i druge usluge će na ovaj način imati koristi.

Google je ovakvu odluku doneo nakon što se našao na udaru velikih firmi kao što su Microsoft, Spotify, kao i start-up ili manjih kompanija koje su ukazale da gube potrošače zbog cena aplikacije. Google je sa idejom o smanjenju naknada izašao još u martu. Tada je Google izjavio da će smanjiti naknadu za uslugu koju naplaćuje programerima u svojoj prodavnici kada zarade prvi milion dolara u godini. Takav potez je ranije povukao Apple.

Pročitajte i:  Telekom operateri podstiču EU da natera Big Tech da plati troškove mreže

Izvor: ITNews

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,