Google kaže da je Chrome veoma brz zahvaljujući novoj funkciji

Google neprekidno radi na optimizaciji performansi Google Chrome-a, a počevši od verzije 85, browser dolazi sa novom funkcijom koja se zove okluzija.

PCPress.rs Image

Uvođenje okluzije omogućava povećanje brzine

Ona bi posebno trebalo da smanji upotrebu resursa i učini da aplikacija sveukupno radi brže.

U postu koji govori o uvođenju okluzije, Google nam pruža bliži pogled na njene prednosti u Google Chrome-u, objašnjavajući da browser sada može da se učitava 25 procenata brže od prethodnih verzija.

„Kroz eksperimente smo otkrili da je skoro 20% Chrome prozora potpuno prekriveno drugim prozorima, odnosno okludirano. Ako bi se ovi okluzivni prozori tretirali kao pozadinski tabovi, naša hipoteza je bila da bismo videli značajne prednosti u pogledu performansi. Pre oko tri godine, počeli smo da radimo na projektu praćenja stanja okluzije svakog Chrome prozora u realnom vremenu i smanjivanja prioriteta tabova u okludiranim prozorima. Projekat smo nazvali Native Window Occlusion, jer smo morali da znamo lokaciju izvornih prozora koji nisu Chrome na ekranu korisnika“, objašnjava Google.

Pročitajte i:  Google počeo da vraća novac za Stadia uređaj

Zahvaljujući uvođenju okluzije, Google Chrome ne samo da se brže učitava, već i smanjuje upotrebu GPU memorije za oko 3,1 odsto. Nepotrebno je reći da Google-ova ulaganja u Google Chrome dolaze u pravo vreme. Microsoft pravi veliki napredak sa Microsoft Edge-om i svim inovacijama koje su u paketu sa njim, tako da bi poboljšanje performansi Google Chrome-a trebalo da pruži korisnicima još jedan razlog da se drže ovog browsera još malo duže.

Izvor: Softpedia

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,