Google kažnjen sa 177 miliona dolara u Južnoj Koreji

Korejska komisija za poštenu trgovinu izrekla je Google-u kaznu od 177 miliona dolara, optužujući tehnološkog giganta da koristi svoju dominantnu poziciju na tržištu kako bi ometao razvoj Android rivala.

Google kažnjen sa 177 miliona dolara kazne u Južnoj Koreji

Google optužen za sabotiranje svojih Android rivala

Ugovor koji je potpisan sa Google-om sprečava proizvođače telefona, uključujući korejske kompanije Samsung i LG, da kreiraju i instaliraju svoje verzije Android OS-a na svoje uređaje. Osim što je Google kažnjen novčanom kaznom, komisija je takođe zabranila kompaniji da primorava proizvođače da ubuduće potpisuju ugovore koje štete konkurenciji i da menjaju postojeće.

Tehnološki gigant je tvrdio da su Android i njegov program kompatibilnosti ubrzali inovacije i poboljšali korisničko iskustvo, što je koristilo kompanijama koje uključuju i korejske proizvođače. Iz tog razloga, Google namerava da se žali na odluku korejskog regulatornog tela. Odluka koja je donešena dodaje se kao izmena u Zakonu o telekomunikacijama koja će zahtevati od Google-a i Apple-a da dozvole plaćanja trećih strana za aplikacije u njihovim App Store-ovima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Fraza „OK Google“ bi u nekim slučajevima mogla postati neobavezna

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.