Top50 Glas publike

Google konačno poseduje FitBit

Google je kupio Fitbit za 2,1 milijardu dolara, više od godinu dana nakon što su procurele prve informacije o njihovim pregovorima. EU je odobrila kupovinu krajem decembra, otvarajući put ka Googleovom vlasništvu nad onim što je možda najpoznatija marka za uobičajene uređaje za praćenje kondicije.

PCPress.rs Image

Šta se menja sa novim vlasnikom?

Još uvek nije jasno kako će se Fitbit promeniti u vlasništvu Google-a, do sada se čini da će se brend i dalje razlikovati od Google-a. Tako su, međutim, stvari izgledale kada je Google kupio i Nest – brend pametnih kuća je na kraju izgubio status zasebne kompanije i sada je samo podbrend Googleove hardverske divizije.

Fitbit je vredno radio poslednjih godinu dana, pa smo u septembru dobili od njih novi proizvod – sat. To je verovatno najnapredniji uređaj koji je Fitbit do sada napravio, dodavši mnoštvo novih funkcija za praćenje zdravlja kao što su EDA i senzori temperature kože, kao i ažurirani senzor pulsa. Sense takođe ima mnogo bolji vek trajanja baterije od Samsung-ovih i Apple-ovih satova, mada je i mnogo tromiji prilikom pokretanja aplikacija ili kretanja kroz njegov interfejs. Sense takođe sada ima razliku po tome što je poslednji glavni proizvod Fitbit objavljen pre nego što ga je Google preuzeo, pa ćemo sada tražiti da vidimo koliko vremena treba pre nego što Google-ov uticaj počne da se prikazuje u novim proizvodima.

Pročitajte i:  Google okuplja Waze i Maps

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,