Google kupio tehnološku kompaniju da poboljša YouTube

 

PCPress.rs ImageGoogle je kupio jednu irsku tehnološku kompaniju koja će omogućiti sajtu YouTube da automatski poboljša kvalitet video-zapisa. Green Parrot Pictures, iz Dablina, proizvodi digitalne video tehnologije kojima će klipovi na YouTube-u biti oštriji i uopšte kvalitetniji.

Google ističe kako će ta tehnologija naročito dobro doći za snimke napravljene uređajima lošeg kvaliteta, kao što su kamere na mobilnim telefonima, u situacijama kao što su ulični neredi. Inače, tehnologija kompanije Green Parrot Pictures korišćena je u visokobudžetnim filmovima kao što su Gospodar pstenova, X-Men i Spajdermen. S obzirom da se na YouTube svake nedelje postavi preko sto sedamdeset hiljada dugometražnih filmova, iskustvo stručnjaka iz kompanije Green Parrot Pictures predstavljaće izvor novih ideja i daljih inovacija, poručuju iz Google-a.

Inače, Google-ovi sajtovi, pogotovo YouTube, imali su najveći gledanost u januaru ove godine ‒ čak 144, 1 milion gledalaca. Na drugom mestu bio je Vevo s pedeset jednim milionom, a dalje sledeYahoo, Viacom Digital i AOL.

Izvor: IT News

Facebook komentari:
Pročitajte i:  OneDrive uskoro prestaje sa radom na nekim verzijama Windows OS
SBB

Tagovi: , , ,