TrendMicro

Google kupuje startup za AI avatare da parira TikToku

Google je tiho preuzeo startup koji je radio na korišćenju veštačke inteligencije za generisanje avatara za korisnike društvenih medija i brendove. Prema TechCrunch-u, kompanija je nedavno platila oko 100 miliona dolara za kupovinu Altera.

PCPress.rs Image

Google nije javno ni objavio kupovinu

Kupovina je prošla pre oko dva meseca, a da to Google nije javno objavio. U četvrtak je pretraživač potvrdio kupovinu, ali nije otkrio finansijske uslove posla. Prema TechCrunch-u, Google je kupio Alter da bi se takmičio sa TikTokom.

Alter je započeo život kao Facemoji, nudeći platformu koju bi drugi programeri mogli da koriste za dodavanje sistema za kreiranje avatara u svoje aplikacije i igre. Glavni suosnivač i operativni direktor Alter Džonatan Slimak nedavno je na LinkedIn-u podelio da je započeo poziciju „izgradnja avatara u Google-u“. Kako bi Alterov tim i tehnologija mogli pomoći Google-u da se bolje takmiči sa TikTokom, nije jasno. YouTube Shorts, Google-ovo preuzimanje kratkog video formata, već je uspeh za kompaniju. Nakon globalnog uvođenja u leto 2021, Google je prošlog juna najavio da platforma ima 1,5 milijardi aktivnih korisnika mesečno.

Pročitajte i:  Google, Netflix pod lupom u Južnoj Koreji zbog mrežnih naknada

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *