PC Press - konkurs

Google lansira novu medicinsku aplikaciju

Korisnici se nebrojeno puta u toku godine okrenu Google pretraživaču kako bi dobili odgovore na brojna medicinska pitanja, između ostalih i na ona koja se tiču promena na koži. Kompanija im sprema olakšanje kada su ove akcije u pitanju – aplikaciju koja će pružati odgovore na nedoumice.

PCPress.rs Image

U pitanju je aplikacija koja funkcioniše uz pomoć algoritama za prepoznavanje slika, te na osnovu fotografija koje korisnici otpremaju prepoznaje potencijalne probleme s kožom. Tokom testiranja se pokazalo da program daje dijagnoze jednako dobro, u nekim slučajevima i bolje, od vrhunskih dermatologa, ali na osnovu toga ipak ne može da se tvrdi da će tehnologija funkcionisati savršeno i u praksi. Zbog toga nije dobila odobrenje za korišćenje u Sjedinjenim Američkim Državama, ali bi u Evropi mogla da pronađe svoje mesto.

PCPress.rs Image

Iz kompanije Google kažu da bi aplikacija mogla da bude od velike pomoći, posebno onima koji iz nekog razloga nisu u mogućnost da posete lekara. Lekarska pomoć bi ipak trebalo da bude prvi izbor, bar dok se ne pokaže da ova, te slične aplikacije, rade bez greške.

Pročitajte i:  Google nudi 40.000 developer školarina u Africi

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.