Ikotek

Google lansira verziju veb-sajta svoje obrazovne aplikacije Read Along za decu

Google je pokrenuo veb lokaciju za svoju aplikaciju Read Along za podsticanje male dece da vežbaju čitanje.

PCPress.rs Image

Aplikacija namenjena najmlađima

Veb lokacija, koja je predstavljena kao javna beta verzija, radi sa browserima Chrome, Firefox i Edge na Desktop-u i Android-u, uz podršku za iOS i više browsera kao što je Safari uskoro. Koncept veb-sajta je sličan aplikaciji: deca mogu da nauče da govore jezike kao što su engleski, portugalski, španski, hindi, marati, bengalski, tamilski, telugu, gudžarati i urdu čitanjem priča koristeći Google-ovo prepoznavanje govora i text-to-speech tekst. Virtuelni asistent po imenu Diya pomaže deci da izgovore reči ako prepozna da imaju poteškoće. Deca takođe mogu zamoliti Diyu za pomoć u izgovaranju nepoznatih reči.

Kompanija je tvrdila da se, baš kao i aplikacija, sav proces prepoznavanja govora odvija u browseru lokalno i da se nikakvi podaci ne šalju na njene servere kako bi se zaštitila privatnost dece. Osim toga, celo iskustvo je bez oglasa. Iako aplikacija ima prednost upotrebe van mreže, veb lokacija može pomoći ljudima koji imaju malo prostora za skladištenje na telefonu ili školama koje imaju desktop računare. Jedna od drugih velikih razlika između veb lokacije i aplikacije je to što ova druga radi bez ikakvog prijavljivanja. Nova veb lokacija zahteva prijavljivanje na Google nalog na istom uređaju kako bi se pratio napredak različite dece.

Pročitajte i:  Google: Sigurnosni ključevi kao kraj lozinki

Google je prvi put lansirao aplikaciju pod imenom Bolo u Indiji 2019. godine sa podrškom za hindi i engleski i preimenovao je u Read Along sa dodatnom jezičkom podrškom za širu publiku 2020. Gigant za pretragu je primetio da je od lansiranja aplikacija pomogla da više od 30 miliona dece pročita preko 120 miliona priča. Kompanija je rekla da je u partnerstvu sa novim dobavljačima sadržaja kako bi dodala više priča na platformu. „Pored pokretanja veb stranice, dodajemo i neke potpuno nove priče. Udružili smo se sa dva poznata kreatora YouTube sadržaja, ChuChu TV i USP Studios, kako bismo prilagodili neke od njihovih popularnih video zapisa u format knjige priča“, navodi se u saopštenju.

Kompanija takođe radi na indijskoj aplikaciji za učenje Kutuki, kako bi usvojila svoje knjige engleskog i hindi alfabeta i zvučne knjige za decu kao priče u aplikaciji Read Along, koja će biti dostupna kasnije ove godine.

Izvor: Techcrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,