Top50 Glas publike

Google lansirao Files Go aplikaciju za upravljanje fajlovima

Za sve one koji traže način da bolje kontrolišu fajlove na Android uređajima, Google je lansirao aplikaciju koja bi mogla u tome da im pomogne. Oni koji prate najnovija dešavanja na ovom polju, primetili su još u novembru, a u Google Play Store-u, Files Go, aplikaciju za kontrolisanje fajlova, koja je sada dostupna svim korisnicima.

PCPress.rs Image

Files Go! omogućava Android korisnicima da na lakši način oslobode prostor na svojim uređajima, urade backup podataka na cloud, te podele sadržaje sa drugim korisnicima, čak i kada nisu povezeni na internet. Ovo je jedna od aplikacija koje su kreirane u okviru Google Oreo 8.1 (Go edition) ponude, koja predstavlja jednostavniju verziju Androida, koja je namenjena uređajima slabijih performansi koji se distribuiraju po pristupačnijim cenama.

Aplikacija će biti od koristi i onima koji se oslanjaju na druge aplikacije za organizovanje fajlova, a koje se često plaćaju ili su opterećene reklamama. Files Go! može da ponudi i informacije o tome koliko prostora korisnik može da oslobodi  iz cache-a drugih aplikacija, uklanjanjem aplikacija koje ne koristi, te drugih nekorisnih fajlova. Ukoliko u okviru uređaja postoji SD kartica, aplikacija bi mogla da otprema određene sadržaje na nju, te tako kontroliše prostor za skladištenje. Jedna od zanimljivijih opcija je i mogućnost deljenja fajlova dok uređaj nije povezan na internet, a kreiranjem hotspot-a za povezivanje i prenos fajlova preko Bluetooth-a.

Pročitajte i:  Google radi na razvoju tracking lokatora poput Apple AirTaga

Aplikacija za upravljanje fajlovima dostupna je na Google Play Store-u, a zahteva Android 5.0 ili noviji operativni sistem.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , ,