Top50 Glas publike

Google lansirao streaming platformu Stadia

Pored računara, Stadia je dostupna na televizorima i mobilnim telefonima. Za mnoge ljude, najbolji gejming je na najvećem ekranu, a to je moguće uz pomoć Chromecast Ultra uređaja, uz kojeg je Stadia Controller koji je Google napravio jedini hardver koji se koristi za igranje.

PCPress.rs Image

U odnosu na uobičajene dodatke, ovde se džojstik direktno kači na Wi-Fi, komande šaljete na Stadia servis i akcije se vraćaju kroz uređaj na koji je prikačen Chromecast.

Za igranje je potrebno najmanje 10Mbps internet konekcije koja može da proizvede samo 720p kvalitet ali u 60 sličica sa stereo zvukom. Sa duplo bržom konekcijom dobićete isto to u 1080p HD rezoluciji, sa HDR videom i 5.1 Surround zvukom. Za 4k rezoluciju potrebno vam je 35Mbps koja troši između 4,5GB i 20GB podataka po satu igranja,

PCPress.rs Image

Samo televizori trenutno podržavaju Stadia džojstik, u suprotnom uređaj mora da bude priključen USB-om na računar ili telefon. Kada pričamo o telefonima samo kod Pixel-a 2, Pixel 3, Pixel 3a i Pixel 4 modela, moguće je korišćenje ove platforme. Takođe, i Chrome OS tableti su trenutno kompatibilni. iPad-i, iPhone-i i drugi alternativni uređaji Pixel telefonima nisu još podržani ali mogu da pokrenu Stadia aplikaciju i podešavaju opcije i igre.

Pročitajte i:  Igrači Hitmana moći će da prenesu rezultat

Kako biste izvukli maksimum iz ove usluge trebalo bi da platite pretplatu od 9.99 dolara mesečno. Za taj novac ćete osim igranja u 4K rezoluciji dobiti i jednu igru mesečno besplatno. Na samom predstavljanju, prikazane su 22 igre koje je odmah moguće igrati.

PCPress.rs Image

Kako bi se postarali da će izvući maksimum iz svog servisa, Google je napravio i svoj studio Stadia Games and Entertainment koji će isključivo za ovu platformu praviti igre.

 

Izvor; 9to5google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,