Top50 Glas publike

Google lansirao tri eksperimentalne mini-aplikacije za fotografije

Google je nedavno predstavio tri nove aplikacije za fotografije i video sadržaje: Storyboard (samo za Android), Selfissimo! (iOS i Android), i Scrubbies (samo za iOS), a koje su deo takozvanog „appsperimenta“.

PCPress.rs Image

Novi projekat je inspirisan aplikacijom Motion Stills, koja je lansirana prošle godine, a kao deo plana da se razvojne tehnologije iz Google-a pretvore u aplikacije. Kao i ova, i tri nove aplikacije su potpuno funkcionalni softveri, koji bi mogli da funkcionišu i samostalno, a zasnovani na eksperimentalnim tehnologijama koje će Google nastaviti da unapređuje.

PCPress.rs Image

Prva aplikacija, Storyboard, beleži video sadržaje, te automatski izvlači šest frejmova koje pakuje u templejt koji podseća na strip, a ako se osveži aplikacija nudi novu kombinaciju frejmova. Druga, Selfissimo!, je nešto poput lične kabine za fotografisanje koja pravi crno-bele fotografije, te se nalazi u sklopu korisnikovog telefona, a kreirana je tako da, pošto se pokrene, napravi fotografiju svaki put kada korisnik promeni položaj, te prestane da se pomera. Poslednja u nizu novih aplikacija – Scrubbies, korisniku omogućava da miksuje video sadržaje, te povlačenjem prsta po displeju kreira nove verzije sadržaja koji je prethodno snimljen.

Pročitajte i:  Chrome dodaje prečice za lako pretraživanje tabova, bukmarka i istorije iz address bara

PCPress.rs Image

Nove aplikacije su dostupne za iOS i Android, a očekuje se još eksperimentalnih mini-aplikacija, budući da iz kompanije kažu da je ovo tek početak projekta.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,