BIZIT 2022

Google mape će uskoro pokazivati političke granice u zavisnosti od lokacije

Mape koje danas vidimo manje-više oslikavaju tačnu sliku sveta u kom živimo. Međutim, postoje neke sitnice na mapama, to jest postoje određene regije koje su trenutno sporne, gde nekoliko različitih zemalja polaže pravo na određene lokacije.

PCPress.rs Image

Međutim, čini se da bi Google mogao da pokuša da ispravi ovu konfuziju u Google mapama sa opcijom političke granice. Prema izveštaju Washington Post-a, ova promena učiniće to tako da u zavisnosti od toga ko gleda mapu i odakle je gleda, mogla bi da pokaže nešto drugačije u odnosu na ostale.

Prema rečima Ethan Russell-a, direktora upravljanja proizvodima Google Maps-a, „Ostajemo neutralni kada su u pitanju sporne regija i granica i ulažemo sve napore da objektivno prikažemo spor na našim mapama koristeći isprekidane sive linije. U zemljama u kojima imamo lokalne verzije Google mapa, sledimo lokalno zakonodavstvo kada prikazujemo imena i granice.“

Ovo nije prvi put da je Google prilagodio svoje mape zbog sporova u regionu. Na primer, kada je u pitanju mapa Krima, svi ljudi širom sveta vide da ne pripada ni Rusiji ni Ukrajini, ali u Rusiji je Krim označen kao deo zemlje. Nedavne promene zapravo zvuče kao da Google obuhvata i ostale sporne regione.

Pročitajte i:  Google Maps: Nove zanimljive funkcije

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,