Google mape – korisne funkcije

Google mape su korisne za mnogo više od pokazivanja kako doći od tačke A do tačke B.

PCPress.rs Image

Google mape imaju razne funkcije koje vam mogu olakšati život

Ispod svih tih šarenih linija prometa i satelitskih slika visoke rezolucije, krije se moćna alatka za pretragu koja nudi podatke o restoranima u realnom vremenu sa mnoštvom podataka, maloprodajne radnje, profesionalne kancelarije, javne parkove i praktično bilo koje drugo mesto na koje biste želeli da idete. Neka od najnovijih ažuriranja Google Maps uključuju dodavanje layera informacija o koronavirusu, plaćanje parkinga, poboljšane slike i mape trotoara i poboljšano deljenje lokacije. Ako ste već upoznati sa ovom aplikacijom kao alatom za navigaciju, možete otkriti i druge njene korisne funkcije.

Pored svojih navigacionih alata, Google Maps je takođe i potpuno razvijena aplikacija za pregled, slično Yelp-u ili TripAdvisor-u, tako da možete steći dobru predstavu o vrstama opcija koje nudi vaše odredište, kao i o ceni i prezentaciji. Ova funkcija je korisna za preuzimanje i dostavu u restoranu kao i za pregled opcija menija i cena. Za one koji veruju u mudrost većine, ona takođe pokazuje prosek ocena restorana, od jedne do pet zvezdica, kao i pojedinačne ocene koje mogu da utiču na vašu odluku.

Pročitajte i:  Google Maps prati globalno zagrevanje

Na većini unosa restorana videćete traku za navigaciju na vrhu sa opcijama Overview, Menu, Reviews i Photos. Dodirnite bilo koji od njih ili se jednostavno pomerite nadole. Veza sa oznakom Meni često je navedena ispod radnog vremena, ali nastavite da se krećete dok ne vidite naslov Popularna jela da biste videli fotografije hrane. Idite do skoro samog dna da biste pronašli prosečne ocene i ocene korisnika o restoranu.

Informacije o firmama

Na mapama takođe možete da pronađete radno vreme, brojeve telefona, poštanske brojeve i još mnogo toga. Radno vreme preduzeća prikazuje se odmah ispod adrese. Možete dodirnuti strelicu nadole pored današnjeg vremena zatvaranja da biste videli sate za ostale dane u nedelji. Većina unosa se ažurira posebnim prazničnim radnim vremenom, koji je označen crvenim fontom. Ispod radnog vremena u većini oglasa naći ćete i telefonski broj. Da biste ga pozvali bez napuštanja Google mapa, dodirnite broj, a zatim dodirnite iskačući prozor koji prikazuje upit za poziv, a zatim broj.

Ako preduzeće ima web lokaciju, ona će biti navedena ispod broja telefona. Dodirnite je da biste otvorili web lokaciju na kartici koju pokreće Google Chrome u aplikaciji Google mape. Ukoliko unesete ime ulice i broj ili naziv preduzeća i dodirnete pretragu, na vrhu unosa pored adrese možete videti poštanski broj.

Pročitajte i:  Chrome 94 predstavlja Material You i Dinamic Color na Androidu 12

Izvor: Cnet

 

Facebook komentari:

Tagovi: ,