Top50 Glas publike

Google Maps će uskoro prikazivati iznose putarina

Google ima velike planove da učini svoju Maps aplikaciju još upotrebljivijom za korisnike. Prema informacijama koje su poslate članovima Google Maps preview programa, jedno od sledećih velikih unapređenja biće automatski prikaz cena putarina i drugih eventualnih dodatnih a nezaobilaznih troškova na putevima u odabranoj ruti.

google maps

Da li Srbija zaista ima najniže putarine? (Nema…)

Trenutno se razmatra koji način prikaza informacija bi bio najbolji za vozače – najverovatnije će to biti prikazivane pojedinačne cene na naplatnim mestima duž rute (na auto putevima i mostovima), a možda i ukupna cena putovanja u tom pravcu. Time će se korisnicima, pre nego što odaberu rutu, prikazati sve relevantne informacije o njoj, pa će moći da biraju između brže (i skuplje) ili sporije, zaobilazne, ali možda znatno jeftinije rute. U ovom trenutku Google Maps je u procesu identifikacije puteva sa putarinama, ali po svemu sudeći cene putarina još uvek nisu ubačene u sistem, čak ni za korisnike preview programa.

Po svemu sudeći, ova opcija se portuje iz iz Waze-a, aplikacije za navigaciju koju je Google kupio 2013. godine. U njoj je procena cene putarina ubačena pre tri godine. U svakom slučaju, kada postane dostupna, ovo će biti veoma korisna inovacija za korisnike koji ne putuju redovno auto putevima, ili koji putuju putevima koje ne poznaju. Ona će im omogućiti da mnogo preciznije planiraju troškove i vreme putovanja u zavisnosti da li žele da plate ili izbegnu plaćanje putarina.

Pročitajte i:  Pet Android aplikacija koje je Google zabranio uz upozorenje da ih odmah izbrišete

Izvor: AndroidPolice

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,