BIZIT 2022

Google Maps dobija opciju za merenje brzine tokom vožnje

Google je odlučio da unapredi svoju Maps platformu, te je pre nekoliko dana moglo da se čuje da servis dobija opcije koje upozoravaju na ograničenja brzine, a do korisnika sada stiže i opcija zahvaljujući kojoj će na ekranu moći da prate brzinu kojom se kreću tokom vožnje.

PCPress.rs Image

Nova funkcionalnost može da se aktivira u Navigation Settings, da bi se nakon toga u donjem levom uglu ekrana pojavio brzinometar, a svaki put kada korisnik tokom vožnje za navigaciju koristi Google Maps. Radi se o korisnom dodatku zahvaljujući kojem platforma korisnika obaveštava svaki put kada prekorači brzinu. Nova opcija još uvek nije stigla do svih korisnika, pa je trenutno dostupna samo u Argentini, Australiji, Belgiji, Brazilu, Kanadi, Češkoj, Finskoj, Nemačkoj, Indiji, Holandiji, Poljskoj, Portugalu, Švedskoj, Tajvanu, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama.

PCPress.rs Image

Korisnici koji još uvek nisu dobili novu funkciju verovatno će morati da sačekaju još neko vreme, a brzinometar bi na njihovom ekranu trebalo da se pojavi čim Google Maps kontrola brzine bude stigla na njihova tržišta.

Pročitajte i:  Google Meet ažuriranje: Od sada je moguće strimovati sastanke uživo na YouTube

Izvor: Android Police

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,