BIZIT 2022

Google Maps dobija opciju za prijavljivanje nesreća

Opcija u okviru aplikacije Waze, koja omogućava prijavljivanje incidenata na putevima, navodno stiže i na Google Maps za Android, a funkcija prikazuje puteve koji su zatvoreni, te one na kojima se obavljaju određeni radovi, kao i vreme kada je prijavljena neka saobraćajna nesreća na ruti kojom se korisnik kreće.

Prijavljivanje incidenata na navigacionoj aplikaciji Waze, koju je Google kupio pre nekoliko godina, dozvoljava korisnicima da prijavljuju koji su putevi zatvoreni, gde su se dogodile saobraćajne nesreće, gde se nalaze policijske patrole, te druge momente koji bi vozačima mogli da budu važni.

Iako su obe aplikacije u vlasništvu iste kompanije, vozači radije koriste Waze, a zbog toga što je opcija za prijavljivanje incidenata tačna, te obaveštenje do vozača stiže na vreme. Waze je tako više prilagođena vozačima, dok Google Maps više odgovara pešacima, te biciklistima, tako da dve aplikacije ne bi trebalo da budu u direktnom sukobu, ali bi nova opcija u okviru Google Maps-a svakako mogla da bude korisna.

Pročitajte i:  Motorola Edge 30 Ultra - 200 megapiksela, i još svašta

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,