TrendMicro

Google Maps: Docrtavanje puteva na mapi

Google planira novu opciju za Maps, a u pitanju je dodatak koji će korisnicima omogućavati da ucrtavaju puteve koji nedostaju, i to direktno na mapi. Na taj način će se značajno poboljšati baza podataka, naročito za one delove sveta kojima se kompanija nije dovoljno pozabavila.

PCPress.rs Image

Nova funkcija će biti dostupna samo na desktop verziji Google Maps, ali ne i na mobilnoj aplikaciji. Za početak će stići do korisnika u osamdeset zemalja, a zaposleni će proveravati svako docrtavanje, pre nego što ostali korisnici budu mogli da vide dodate puteve. Oni koji budu želeli da doprinesu mapama kada naiđu na puteve koji se na maps.google.com ne vide, mogu da otvore meni, te odu na “Edit the map“ i izaberu “Missing Road“ i da puteve dodaju docrtavanjem linija i imena, a mogu i da brišu trase kojih više nema.

Ovo nije prvi put da je Google korisnicima pružio mogućnost da prepravljaju mape, budući da je ranije objavljena alatka po imenu Map Maker, koja je služila za platformi koja je pomalo podsećala i na Wikipediu. Potrajala je sve do 2017, kada je konačno uklonjena zbog nepreciznosti.

Pročitajte i:  Chrome za Android: Sigurno uz otisak prsta

PCPress.rs Image

Nova funkcija je daleko preciznija i biće dostupna većem broju korisnika. Još uvek nije poznato na koji način će se rešiti problem moderacije dodataka, budući da je sasvim sigurno da će biti i onih koji će dodavati staze koje ne postoje.

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,