Google Maps i problem suvišnih funkcija

Google Maps servis nedavno je dobio novu opciju, zahvaljujući kojoj korisnici mogu da prate aktivnosti željenih lokacija, te dobijaju obaveštenja o aktivnostima kao što je to slučaj na Facebook-u ili Twitter-u. Upravo je ta opcija „prelila čašu“, te podstakla na preispitivanje toga da li je ova aplikacija postala jedan od onih popularnih servisa koji korisnike zatrpavaju funkcijama koje niko ne koristi.

PCPress.rs Image

Naime, oni koji koriste bilo koju digitalnu mapu uglavnom žele putokaz, sistem za navigaciju, te procenu koliko je vremena potrebno da se stigne na željenu lokaciju. Budući da je Google Maps malo skrenuo sa ovog puta, sve je više onih koji ističu da je servis izgubio fokus, te da se ne koncentriše na opcije koje su zaista važne. Aplikacija je u poslednje vreme dobila niz „korisnih funkcija“, pa korisnici, na primer, mogu da biraju muziku tokom navigacije, planiraju grupne večere, dobijaju preporuke za restorane na osnovu prethodnih aktivnosti, obaveštavaju prijatelje koliko će im još potrajati baterija na telefonu.

Pročitajte i:  Frances Haugen i pad Facebook-a, WhatsApp-a i Instagram-a

Neke od novih opcija su svakako korisne, poput one koja korisnike podseća gde su parkirali vozilo, ili one koja ih upućuje na najbližu stanicu za punjenje električnih automobila, ali većina izgleda kao nepotrebno opterećenje koje bi na kraju moglo da dovede do smanjene funkcionalnosti.

PCPress.rs Image

Iako je razvijanje aplikacija generalno dobra stvar, neophodno je da se developeri u nekom trenutku zapitaju da li je neka funkcija zaista korisna ili samo zbunjuje korisnike.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,