Google Maps i upravljanje privatnim profilima

Google Maps se sve bolje razvija, i to zahvaljujući doprinosima korisnika, koji pružaju informacije i detalje uz pomoć kojih sistem bolje i preciznije funkcioniše.

PCPress.rs Image

Korisnici ipak sve do sada nisu mogli da upravljaju svojim Maps profilima preko telefona, a Google je odlučio da to konačno ispravi, tako da ažurirana verzija Android aplikacije omogućava kontrolisanje profila preko “your profile” opcije u meniju koji se nalazi sa strane. Korisnici tako sada mogu da menjaju imena, profilnu fotografiju ili biografiju, te brže pristupaju bezbednosnim podešavanjima. Maps dozvoljavaju da se ocene posećenih lokacija sakriju u okviru profila, a korisnici mogu da biraju i ko može da vidi informacije sa njihovih profila.

PCPress.rs Image

Google je na ovaj način značajno poboljšao uticaj koji korisnici imaju na Google Maps platformu, pa se očekuje da u budućnosti bude sve više onih koji će deliti svoje utiske o nekom mestu, te fotografije. Nije sigurno da će nova verzija aplikacije stići do svih korisnika u isto vreme, a nema pomena ni o tome kada bi promene mogle da stignu na iOS, ali se ističe da se radi o korisnoj promeni, što znači da će na kraju sigurno stići na sve uređaje.

Pročitajte i:  Google mapa stavlja do znanja da detaljna navigacija zahteva da prikupljate podatke

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , ,