BIZIT Seminar

Google Maps: Nova opcija otkriva gde se krije saobraćajna policija

Google je tokom protekle nedelje najavio sledeću veliku opciju za Maps, a zahvaljujući kojoj će vozači moći da informišu druge o nesrećama na putu, zastojima, ali i položajima na kojima se nalazi saobraćajna policija.

PCPress.rs Image

Opcija je za sada stigla samo do nekih uređaja, pa ostaje da se vidi hoće li zaživeti, budući da je policija i ranije ustajala protiv ovakvih opcija, a poput one koju nudi aplikacija Waze. Google, u čijem je vlasništvu i Waze, je već ranije dobijao zahteve da opciju za lociranje saobraćajnih patrola ukloni, te je tom prilikom isticano da nema razloga da vozači unapred dobijaju informacije o tome gde su patrole. Google se o opciji uvek izjašnjavao kao o funkciji koja vozače motiviše da uspore, što je uvek poželjno.

PCPress.rs Image

Eksperti ističu da bi razlog za novu opciju mogao da bude i to što je Apple nedavno objavio ažuriranje za svoj Maps servis, što je veliki korak, budući da je aplikacija godinama bila poprilično loša, pa su i iz kompanije Apple ohrabrivali vozače da koriste Google Maps. Apple se sada vratio u Maps igru, a Google je samo nekoliko nedelja kasnije objavio informacije o novoj opciji, koju mnogi već smatraju kontroverznom, a koju su vozači dugo priželjkivali.

Pročitajte i:  Google kontakti vam sada omogućavaju da dodajete ili menjate kontakte sa bočne trake

Izvor: Inc.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,