Google Maps obaveštava o aktivnim stanicama za punjenje električnih automobila

Uz opciju koja pokazuje lokacije stanica za punjenje električnih automobila, Google Maps je dodao i onu koja pokazuje da li je najbliža stanica aktivna. Funkcionalnost je za sada dostupna u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, za stanice Chargemaster, EVgo i SemaConnect, a uskoro i ChargePoint.

PCPress.rs Image

Google je lokacije za stanice za punjenje na Maps dodao u oktobru 2018, te su korisnici u to vreme mogli da vide gde se stanice nalaze, kolika je snaga punjenja, cene, te ocene drugih vozača. Sa poslednjim ažuriranjem stiže i opcija zahvaljujući kojoj će korisnici moći da znaju da li je stanica u funkciji pre nego što do nje stignu, što će im uštedeti značajne količine vremena, te im pomoći da svoje vozilo napune na vreme.

PCPress.rs Image

Zanimljivo je da se na listi nisu našle Superchargers stanice kompanije Tesla, a uprkos tome što su bile deo najava koje su mogle da se čuju tokom 2018. Iako mogu da se vide na listi stanice, korisnici ne dobijaju informacije o tome da li su tesla stanice aktivne.

Pročitajte i:  Vic ili zbilja: Humanoidni Tesla botovi

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: , ,