Top50 Glas publike

Google Maps testira novu funkciju

Da bi pomogao ljudima da pretražuju dostupnost bolničkih kreveta i pristup medicinskom kiseoniku, Google testira novu funkciju.

PCPress.rs Image

Nova funkcija omgućava deljenje informacija o krevetima i kiseoniku

Pomoću funkcije Q&A na mapama, omogućeno je korisnicima da pitaju i dele lokalne informacije o dostupnosti kreveta i medicinskog kiseonika na odabranim lokacijama. „Budući da će ovo biti sadržaj koji generišu korisnici, a ne pružaju ga ovlašćeni izvori, možda će biti potrebno da se proveri tačnost i svežina informacija pre nego što ih se upotrebi. Pored prikazivanja 2.500 centara za testiranje na Search i Maps, sada delimo lokacije preko 23.000 centara za vakcinaciju širom zemlje, na engleskom i osam indijskih jezika“, kaže Google.

U ponedeljak je kompanija saopštila da je do danas prikupljeno preko 4,6 miliona američkih dolara u okviru interne kampanje doniranja za prikupljanje sredstava za neprofitne organizacije u Indiji koje pomažu drugog talasa COVID-19. Kompanija je rekla da na YouTube-u prikazuje autoritativne informacije u nizu plejlista o vakcinama, sprečavanju širenja COVID-19 i činjenice koje iznose stručnjaci za COVID-19.

Pročitajte i:  Porsche razmatra integraciju Google softvera

Izvor: Thenewsminute

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,