PC Press Hosting 2020

Google Maps testira prikazivanje semafora u SAD-u

U novom testu koji je otpočet pre par dana, Google želi da proveri kako će raditi nova opcija koja se implementira u njihovom popularnom alatu Google Maps.

Google Maps testira prikazivanje semafora u SAD-u

Kako za sada stvari stoje, ova opcija biće funkcionalna samo u Sjedinjenim Američkim Državama, gde se test i odražava. U pitanju je prikazivanje aktivnosti semafora kroz Google Maps.

Za sada samo u obliku testa za određene gradove

Google je kao što je rečeno počeo sa testiranjem prikazivanja stanja semafora kroz aplikaciju Google Maps. Međutim, sva je prilika da je ovo još jedna u nizu test faza, a ne i obećanje da će na kraju doživeti svetlost dana za sve korisnike. Naime, ovu funkciju u prilici su da probaju samo stanovnici par gradova u Sjedinjenim Američkim Državama, i to isključivo kroz Android aplikaciju.

Google Maps nije prva aplikacija koja je počela mapiranje semafora u Sjedinjenim Američkim Državama. To je prvo želeo Apple, sa svojom aplikacijom Apple Maps i iOS 13. Digitalni asistent Siri ih čak integriše u svoje smernice. Google Maps još uvek neće koristiti semafore kao deo smernica za pravac, najavljeno je u ovoj kompaniji. Ovo nije prvi pokušaj Googlea da integriše semafore u Google Maps, ali deluje kao ogroman pomak. Gradovi u kojima će opcija biti testirana su: Njujork, San Francisko, Los Anđeles i Čikago.

Pročitajte i:  Google Maps govori kada je maska za lice neophodna u prevozu

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
PC Gde kupiti

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.