Google Meet će vas izbaciti ako ste jedina osoba na sastanku

Ova funkcija će biti dostupna na desktopu i iOS-u u narednim danima.

PCPress.rs Image

Ako se vaši saradnici ili prijatelji ne pojave u prvih pet minuta zakazanog video poziva, uskoro ćete moći da krivite Google za razlog što ste otišli ​​ranije. Tehnološki gigant će početi da objavljuje ažuriranje za Google Meet tako da će od vas tražiti da napustite sastanke kada ste jedina osoba u njemu.

Recimo, prijavite se na sastanak tima, ali niko se ne pojavljuje u roku od pet minuta: pojaviće se obaveštenje koje vas pita da li ste još uvek tamo i da li želite da nastavite da čekate ili da napustite poziv. Ako ne odgovorite u roku od dva minuta, automatski ćete biti izbačeni.

PCPress.rs Image

Druge usluge kao što je Discord već primenjuju slične mere kako bi sprečile trošenje propusnog opsega. Zoom takođe ima vremensko ograničenje za neaktivne sastanke, ali ono traje do 40 minuta. Gugl nije rekao da li uvodi novu funkciju kao način da se zaustavi trošenje resursa, ali se kompanija nada da vam može pomoći da sprečite da nenamerno emitujete svoj video i audio feed. Bez obzira na to, možete ga lako isključiti ako ne želite da budete upitani da napustite sastanke. Funkcija će biti podrazumevano uključena, ali možete da odete na Opšte pod Podešavanja da biste je isključili.

Pročitajte i:  Chrome: Prestaje podrška za Windows 7 i 8.1

Gugl će postepeno uvoditi funkciju „ostavi prazne pozive“ počevši od 11. aprila i biće potrebno 15 dana da dođe do svih korisnika računara i iOS-a. Takođe će biti dostupan za Android korisnike „uskoro“.

Izvor: Engaget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,