BIZIT 2022

Google Meet napada Zoom sa AI prigušenjem buke

Iako je jedna od najvećih IT kompanija na svetu, Google u segmentu video konferencijskih poziva duže vreme nije imao konkurentan servis, a sada je sa Google Meet projektom krenuo da se vraća u igru. Jedan od onih dodataka softveru koji će mu pomoći na tom putu je AI noise cancellation za video konferencije koji mogu odgoditi zvukove koji ometaju razgovorePCPress.rs Image

Korisna opcija

Iako je ta mogućnost isprva najavljena u maju, sada je krenula da pristiže kao update korisnicima. “Radi dobro u trenutku kada lupaju vrata”, rekao je jedan od kreatora ovog dodatka. “#Takođe, i kada pas laje. Kada se deca u pozadini tuku i tako i tako”, našalio se dalje jedan od Google Meet programera.

I dalje se dešava da se neke stvari čuju koje ne bi trebalo, ali se navodi da je i to bolje nego da se priguši deo bitnog razgovora. S druge strane, mislimo da je bitno da se neki prirodni zvuci poput dubokog udisaja ili izdisaja čuju. Taj projekat će definitivno trajati godinama. Trenutno se navodi da Google Meet ima 100 miliona korisnika, trećinu broja korisnika konkurentskog Zoom-a.

Pročitajte i:  Zoom ažurira macOS aplikaciju da zakrpi exploit root pristupa

Izvor: arstechnica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,