Google Meet ubacuje prilagođene pozadine za web korisnike

Prilagođene pozadine konačno stižu na Google Meet, ali sada za sve korisnike. Prvo će Google izbaciti ovu funkciju za većinu svojih korisnika koji koriste web aplikaciju. U ovom momentu, prilagođene pozadine moguće je koristiti na Chrome OS-u, Windows-u i Mac-u – s tim što je potrebno pristupiti Meet-u kroz Chrome pregledač. Ipak nećete morati da instalirate nikakvu ekstenziju ili dodatan softver i to je pohvalno.

PCPress.rs Image

Sopstvena fotografija ili neka od ponuđenih

Što se same funkcije tiče, iz biblioteke možete da izaberete fotografije koje je Google pripremio ili otpremite neku od svojih. Među fotografijama koje su već tu, naći ćete fotografije kancelarija, pejzaža prirode ali i apstraktne pozadine. Google navodi da će prilagođene pozadine na Google Meet-u omogućiti korisnicima da “bolje iskažu svoj karakter”, mada smo sa tim već upoznati jer je prethodno “Zoom” tu funkciju i popularizovao.

PCPress.rs Image

Iz kompanije navode da će im biti potrebno nedelju dana da promenu implementiraju u potpunosti. Za korišćenje te funkcije na telefonu, ipak ćete morati da sačekate, jer Google navodi da podrška za mobilne telefone “dolazi uskoro”. 

Pročitajte i:  Google pokrenuo novu progresivnu web aplikaciju Google Meet

Izvor: engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,