Google menja način prikaza mapa na desktop računarima

Na desktop računarima Google Maps je do sada prikazivao mape u tzv. flat modu. Međutim, taj mod ne prikazuje kopnene mase na pravilan način i u ispravnom relativnom odnosu. Kod takvog prikaza, kopnene površine u blizini ekvatora se reprezentuju na proporcionalan način u odnosu na pravu veličinu, dok se zbog razvijanja mape znatno povećava površina kako se ide ka polovima u odnosu na stvarni izgled kopna. Na takvim mapama, na primer, Grenland je gotovo iste veličine kao i Afrika, iako je u stvarnosti oko 12 puta manji od nje.

PCPress.rs Image

Da bi se u budućnosti izbegle takve nelogičnosti Google je promenio način prikaza mapa i one se sada prikazuju u vidu interaktivnog globusa. Na velikom stepenu zumiranja korisnik neće primetiti nikakve promene. Mape će izgledati identično kao i pre. Međutim, kada se vrši odzumiranje (udaljavanje kamere od površine), počeće da se prikazuje sferni prikaz naše planete.

Tzv. „Globe Mod“ je dostupan samo na kada se prikaz vrši kroz pretraživače na računarima, dok je prikaz na mobilnim telefonima i dalje ostao isti.

Pročitajte i:  Novo ažuriranje CarPlay na Google maps

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,