Google Messages dobijaju end-to-end enkripciju

Izašlo je najnovije ažuriranje za Google Messages, a sa njim i novi zanimljivi detalji. Naime, reč je o analizi koja je pokazala da će Google Messages uskoro dobiti end-to-end enkripciju.

google messages dobija enkripciju

Konačno stiže bezbednosna zakrpa

Google Messages predstavlja RCS servis u komunikaciji, i naslednik je SMS servisa. Ono što je bila želja Googlea jeste da Android dobije svoj servis za slanje poruka, kao što su to iMessage i Signal. Glavna implementacija ove tehnologije donela je zbrke prošle godine u Sjedinjenim Američkim Državama, ali su američke telekomunikacione kompanije sada već spremne da u 2020. godini ponude svoj korisnicima RCS servis.

Google je ovu platformu predstavio 2018. godine, a kasnije tokom iste godine objavio da će ova funkcija biti predstavljena samo korisnicima u Sjedinjenim Državama. Unutrašnjost ove aplikacije sadrži nekoliko linija koda koje nude tragove o mogućim budućim funkcijama aplikacije, uključujući  one koje se odnose na šifrovanje. Za sada nema više informacije o ovome, samo to da je u kodu programirano da će korisnicima biti omogućeno da odluče da li će dozvoliti drugim aplikacijama koje imaju pristup porukama da vide i šifrovane ili ne. Za sada ne postoji drugi način da saznamo bilo šta novo u vezi ovoga, ali čim je kompanija napomenula da radi na ovoj tehnologiji, nama ostaje da sačekamo implementaciju u praksi.

Pročitajte i:  Android: Oktobarske zakrpe protiv kritičnih ranjivosti

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,