Top50 Glas publike

Google Messages: Stiže opcija koja štiti od spam poruka

Najnovija Google Messages funkcija stiže u obliku “Verified SMS“, a zamišljena je tako da korisnike čuva od spam sadržaja i phishing napada.

PCPress.rs Image

Opcija je već ranije mogla da se vidi u okviru Google Messages verzije 4.2, a li u to vreme nije funkcionisala na svim uređajima. Verified SMS sada stiže kao podrazumevana opcija, a trenutno funkcioniše samo sa poslovnim brojevima telefona koji su registrovani kod Google-a. To znači da će korisnici moči da primaju poruke samo sa registrovanih poslovnih brojeva, a Google koristi kod kojim se proverava autentičnost svake primljene poruke.

Verifikacija funkcioniše tako što svaki telefon dobija hash kod koji se zasniva na broju telefona, poslovnog broja telefona i sadržaja poruke. Kodovi se kreiraju lokalno, na uređajima koji primaju poruke, te se šalju Google-u na upoređivanje i proveravanje da li se radi o legitimnim pošiljaocima.

PCPress.rs Image

Legitimne poruke na kraju dobijaju odgovarajuće ikonice koje ukazuju na verodostojnost, a opcija je trenutno dostupna samo u nekoliko zemalja, uključujući i Sjedinjene Američke Države.

Pročitajte i:  Google planira sopstvenu verziju ChatGPT-a za pretragu interneta

Izvor: 9to5Google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,