TrendMicro

Google najavio AR naočare za prevođenje

Na svojoj tradicionalnoj Google I/O konferenciji, kompanija je pokazala i neke od budućih proizvoda koji su trenutno u razvoju. Jedan od njih su AR naočare koje se zasnivaju na inovativnom konceptu. Ovaj prototip naočara, predstavljen u kratkom video snimku, pokazuje da će one biti sposobne da prevode izgovorene reči.

PCPress.rs Image

Ako ovaj proizvod zaživi, ne samo da će biti upotrebljiv za razgovore na različitim jezicima, kao odličan asistent na putovanjima, već će imati i veliku ulogu kao medicinsko pomagalo za gluve i nagluve osobe. Umesto da čitaju jezik znakova, pred njihovim očima će se ispisivati titlovi upravo izgovorenih reči.

Ako se sećate, Google je bila prva kompanija koja je napravila AR naočare, Google Glass, još 20213. godine. To je bio proizvod daleko ispred svog vremena, mada je upravo to bio razlog zašto nije prošao na tržištu. A sada su izgleda rešili da novu verziju tih naočara povežu sa nekim od svojih veoma uspešnih proizvoda – Google Translate-om i Google Assistant-om, kao i da ih unaprede i udahnu im novi nivo funkcionalnosti.

Pročitajte i:  Dan kada je otišao Google Hangouts

Iskreno se nadamo da će ovaj projekat uspeti i da će doživeti da ugleda svetlost dana na tržištu, jer ovakve naočare mogu u određenim okolnostima da značajno povećaju kvalitet života. Ako uzmemo u obzir da je Google predstavio tek nekoliko detalja o njima, možemo samo da zamišljamo za kakve sve primene mogu da se iskoriste.

Izvor: ExtremeTech

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,