BIZIT 2022

Google najavio nove korisne funkcije za Messages

Google je nedavno najavio seriju funkcija za servis Messages, pa korisnici mogu da očekuju nove emotikone, glasovne poruke, integraciju sa Duo platformom, kao i druge opcije koje će značajno uticati na kvalitet komunikacije.

PCPress.rs Image

Na prvom mestu su emotikon reakcije, te će Google Messages korisnici moći da reaguju na sadržaje poruka slično kao u okviru Facebook Messenger, iMessage, te Twitter platforme. Tako će na poruke moći da se reaguje simbolima koji su se na Facebook-u već odomaćili, i uglavnom služe za izražavanje slaganja ili, pak, neslaganja sa napisanim, što ubrzava komunikaciju, posebno kada u njoj učestvuje više lica. Pored toga tu je i novi način za editovanje fotografija pre slanja, što odavno nude drugi servisi za razmenjivanje poruka.

PCPress.rs Image

Pored estetskih, tu su i opcije koje doprinose funkcionalnosti – na prvom mestu glasovne poruke i integracija sa Duo platformom, u okviru koje se sada pojavljuje taster za video poziv koji korisnika vodi direktno u Google Duo. Korisne su i nove opcije za Smart Reply, koji već predlaže potencijalne odgovore na primljenu poruku, da bi im sada dodao i odgovarajuće stikere koji se uklapaju u tekst.

Pročitajte i:  5 Google Docs funkcija koje ste možda propustili u 2022.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,