BIZIT Seminar

Google najavio novi Pixel tablet

Na Google I/O konferenciji, kompanija je predstavila novi Pixel tablet, koji će biti dostupan u prodaji tokom 2023. godine. To je prvi put da Google pominje tablete, još od 2018. godine, kada je predstavljen Pixel Slate, tablet zasnovan na Chrome OS-u.

pixel

Novi Pixel tablet biće zasnovan na Android-u, a u njegovoj osnovi biće Google Tensor čip. Nema mnogo detalja o specifikacijama ovog proizvoda, ali se na slikama koje su predstavljene vidi da na zadnjoj strani poseduje četvoropinski port. Ako uzmemo u obzir neke ranije najave o Nest tabletu, gde bi Nest Hub bio tablet koji bi se povezivao sa bazom koja je pametni zvučnik, ovaj port bi mogao da služi upravo za tu svrhu. Istovremeno, preko istog porta verovatno će se vršiti i punjenje tableta.

Pomenuti tablet verovatno će predstavljati kulminaciju Google-ovih napora da Android pokreće i uređaje sa ekranima većim nego na standardnim telefonima. Uostalom, ta tema je bila i jedna od glavnih na I/O konferenciji, gde se dosta razgovaralo o kreiranju aplikacija za tablete i preklopne uređaje sa savitljivim ekranima.

Pročitajte i:  Chrome želi da učini transparentnijim prikaz zauzeća memorije

Izvor: 9to5Google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,