Top50 Glas publike

Google najavljuje ažuriranje za Android Auto

Google dodaje bolju podršku za veće ekrane, video strimovanje u automobilu i još dosta toga.

PCPress.rs Image

Novi korisnički interfejs

Posle svih velikih hardverskih i softverskih najava tokom glavne Google-ove I/O prezentacije 2022, Google je predstavio ažuriranje za automobile sa Android Auto-om i za vozila sa sistemima za informisanje i zabavu zasnovanim na Android Automotive-u.

Najvažnija predstojeća promena je osveženi korisnički interfejs za Android Auto koji je fokusiran da što više olakša korišćenje navigacije, kontrolu medija i komunikaciju sa drugima ljudima tokom vožnje.

Da bi se prilagodili većim ekranima u novim automobilima, kompanija će napraviti prikaz podeljenog ekrana tako da možete da vidite uputstva, muziku i tekstove u isto vreme. To omogućuje brzo pauziranje pesme i prikaz nove poruke bez potrebe da se krećete kroz gomilu menija i podešavanja.

Takođe, Google poboljšava podršku za prilagodljive rasporede koji se lakše prilagođavaju rastućoj raznolikosti ekrana u novim automobilima. Dakle, bez obzira na to da li imate široki ekran orijentisan u landscape-u na kontrolnoj tabli ili visok ekran orijentisan u portret-u, korisnički interfejs Android Auto-a i dalje može da prikaže sve relevantne informacije.

Pročitajte i:  Google počinje da uvodi end-to-end enkripciju u grupne četove u Messages-u

PCPress.rs Image

Da bi se poboljšale handsfree kontrole, Google pomoćnik biće prilagođen za stvari kao što su vraćanje propuštenih poziva, slanje SMS-ova i još mnogo toga.

Konačno, za vlasnike automobila sa sistemima zasnovanim na Android Automotive-u (kao što su nova vozila Ford-a, Volvo-a), Google proširuje više mogućnosti za zabavu u automobilu sa širom podrškom za aplikacije za strimovanje videa.

Ranije ove godine na CES-u, Google je najavio mogućnost strimovanja klipova sa YouTube-a. Uskoro će biti dostupne aplikacije Tubi TV i Epix Now. Naravno, video zapisi se mogu gledati samo dok je automobil parkiran, tako da je gledanje video zapisa u vožnji onemogućeno.

Takođe, u budućnosti, kompanija kaže da ima planove da dozvoli putnicima da strimuju sadržaj sa svojih telefona na svoj ekran u vozilu, iako još ne postoji precizirano vreme kada bi ta opcija mogla biti dostupna.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,