Ikotek

Google najavljuje nove funkcije za Android: Vežbanje čitanja, novi vidžeti, još mnogo toga

Google je najavio tri nova Android vidžeta sa najnovijim ažuriranjem. Korisnici sada mogu da prilagode svoj početni ekran novim prečicama.

PCPress.rs Image

Sedam novih ažuriranja i funkcija koje dolaze

Ovde ćemo pogledati svih sedam novih ažuriranja koja su uvedena ili će uskoro stići na Android pametne telefone i tablete i WearOS pametne satove.

Vežbanje čitanja (Reading practice)

Vežbanje čitanja je sada dostupno na Google Play Books. Ova funkcija će omogućiti korisnicima da čuju „izgovor nepoznatih reči, vežbaju pogrešno izgovorene reči i dobijaju povratne informacije u realnom vremenu“.

Kroz ovu funkciju, deca mogu da poboljšaju svoj rečnik i veštine razumevanja koristeći svoje Android pametne telefone ili tablete. E-knjige za decu na kojima je omogućena ova funkcija označene su značkom „Vežbajte“ na Google Play Books.

Novi vidžeti

Google je najavio tri nova Android vidžeta sa najnovijim ažuriranjem. Korisnici sada mogu da prilagode svoj početni ekran novim prečicama za „predloge za filmove i TV emisije sa Google TV-om“, takođe mogu da prate „izabrane akcije pomoću Google Finance-a“ i dobijaju dnevne naslove iz Google News.

Pročitajte i:  Android korisnici u USA mogu da dodaju svoju ličnu kartu u Google Wallet

Remix sticker

Emoji Kitchen će sada omogućiti korisnicima da remiksuju svoje emodžije u stikere i šalju ih kao poruke preko Gboard-a. Pored ovoga, Google je dodao podršku za nove kombinacije aquatic emodžija.

Izveštaj o mračnom vebu (Dark web report)

Google-ova funkcija skeniranja mračnog veba je sada dostupna za većinu Google naloga u SAD. To će omogućiti korisnicima da provere da li je njihova Gmail adresa bila izložena mračnom vebu, a Google će korisnicima pružiti predložene radnje koje mogu da preduzmu da bi se zaštitili na mreži. Pored toga, članovi Google One-a u SAD mogu da provere Dark veb za dodatne lične podatke.

Google je rekao da će se pristup funkciji skeniranja mračnog veba proširiti na više od 20 zemalja u narednih nekoliko meseci.

Spotify pločica

Korisnici Spotify-a sa kompatibilnim WearOS pametnim satovima sada će dobiti personalizovanu postavku muzike i strimovati epizode ​​iz svojih omiljenih podkasta, a takođe će moći da slušaju svoju običnu rotirajuću listu. Ova funkcija će doći „sa novim pločicama i prečicama za sat sa Spotify za Wear OS“.

Pročitajte i:  Google će zahtevati da političke reklame "istaknuto otkrivaju" svoje AI-generisane elemente

Tranzitna kartica

Google novčanik za WearOS dodaje podršku za kartice za javni prevoz. To će omogućiti korisnicima da dodiruju i voze. U početku će ova funkcija biti ograničena na Clipper kartice u oblasti zaliva San Franciska i SmarTrip u Vašingtonu, D.C.

Note pločica

Korisnici Google Keep-a za WearOs sada mogu da dodaju jednu pločicu za brz pristup belešci ili listi obaveza na svom pametnom satu. Korisnici mogu da prevlače svoje pločice da bi pronašli zakačene beleške.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,