Google ne želi da vidite kako izgleda novi YouTube

Kako drugo objasniti proceduru koja je potrebna da isprobate kako izgleda kada najpoznatiji video servis na svetu dobije novi izgled inspirisan novim Material dizajnom? Google je pre nekog vremena objavio kako se sprema novi redizajn YouTube servisa, ali umesto da se novom izgledu pristupi klikom na jedan taster postoji cela procedura kroz koju je potrebno proći da biste uopšte videli kakav je novi YouTube (a nije kao da se radi o revolucionarnoj promeni).

NoviYT-03Pored opcija instalacije ekstenzija koje omogućavaju da menjate kolačiće koja od vas zahteva petominutni angažman postoji mnogo jednostavniji način kojim se u pet jednostavnih koraka obavlja sva magija. Najjednostavnije je to raditi u Chrome browseru, ali radi i sa bilo kojim drugim. Dakle:

  1. Otvorite https:www.youtube.com/?gl=US u incognito tabu (Ctrl+Shift+N), bitno je da niste prijavljeni
  2. Otvorite developer tools sekciju (Ctrl+Shift+i)
  3. Idite na deo “Resources” (koji ako nije odmah vidljiv postaje vidljiv klikom na dve strelice gore desno) i iz Cookie dela za www.youtube.com domen obrišite VISITOR_INFO1_LIVE kolačić (desni klik pa Delete)
  4. Idite na “Console” deo i u novom redu definišite novi VISITOR_INFO1_LIVE kolačić komandom:
   document.cookie=”VISITOR_INFO1_LIVE=Qa1hUZu3gtk;path=/;domain=.youtube.com”;
  5. Ponovo učitajte stranu
Pročitajte i:  Google pokreće nove funkcije koje će pomoći korisnicima da smanje emisiju ugljen-dioksida

Evo kako izgledao regularna YouTube strana

StariYT

A evo i novog dizajna

NoviYT-02Možda je njihova ideja da samo napredni korisnici treba da procene kakav je novi dizajn, a možda ih je samo mrzelo da novi dizajn stave na novi URL… ko će ga znati.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,