N Central domination

Google noviteti: Chromecast, Android 4.3 i novi Nexus 7

I zvanično je tu – novi Googleov 7-inčni tablet predstavljen je sinoć na konferenciji u San Francisku.

nexus7Manjih dimenzija i lakši, novi Nexus 7 ima ekran rezolucije 323 piksela po inču (znatno više nego 163 ppi koliko ima iPad mini, na primer).

Sve specifikacije koje su se pojavile još juče na sajtu prodajnog lanca Best Buy, potvrđene su, tako da je tu 2GB RAM-a, Snapdragon S4 procesor na 1,5GHz i 16 ili 32 GB interne memorije, u zavisnosti od čega je i cena 229,99 ili 269,99 dolara.

Ovaj tablet je prvi uređaj koji će raditi na novoj verziji Androida, 4.3, koja je takođe predstavljena sinoć. Ovo je treća verzija ove mobilne platforme koja se pojavljuje pod imenom “Jelly Bean”, a donosi unapređenja i nove opcije poput podrške za Bluetooth Smart uređaje, podrđava Open GL 3.0, što znači bolju grafiku u Android igrama

Chromecast
Chromecast

Pored novog Nexusa, na konferenciji je predstavljen još jedan uređaj -Google Chromecast kog su mediji već okarakterisali kao “pristupačna varijanta Apple TV-a”. Chromecast je uređaj koji priključite preko HDMI slota na svoj televizor i strimujete sadržaj sa svoj smartfona, tableta ili računara, a košta svega 35 dolara.

Pročitajte i:  Google počinje da spaja Google Duo i Meet za Android i iOS korisnike

Izvor: AP, BBC, Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

3 thoughts on “Google noviteti: Chromecast, Android 4.3 i novi Nexus 7

Comments are closed.