Top50 Glas publike

Google odlaže izbacivanje kolačića iz Chrome-a do 2024. godine

Google ponovo odlaže svoj plan za postepeno ukidanje third-party kolačića u Chrome-u. Kompanija je prvi put predstavila svoju inicijativu Privacy Sandbox 2019. godine i rekla da će implementacija početi 2022. Međutim, odlaganje će trajati do druge polovine 2024.

Google odlaže izbacivanje kolačića iz Chrome-a do 2024. godine

Probna verzija Google Privacy Sandbox-a stiže u avgustu

Google će proširiti dostupnost svoje probne verzije Privacy Sandbox na „milione korisnika širom sveta“ do početka sledećeg meseca. Kompanija zatim planira da postepeno uvede test za više pojedinaca tokom 2022. i 2023. Google-ova zamena za third-party kolačiće je prvobitno bila poznata kao Federated Learning of Cohorts ili FLoC.

Početkom godine kompanija je najavila novi pristup pod nazivom Teme. Kao što ime kaže, API će pratiti vaša interesovanja. U početku, Google planira da kategoriše web sajtove koje posećujete na osnovu jedne od 300 tema. Kada posetite web sajt koja podržava API, Chrome će podeliti tri nasumične teme za koje ste zainteresovani. Izdavač sajta može dalje da deli te informacije sa svojim partnerima za oglašavanje kako bi odlučio koje oglase da vam prikazuje.

Pročitajte i:  Dan kad su nas pojele lažne vesti

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,