N Central domination

Google okuplja sve funkcije za planiranje putovanja u okviru stranice ‘Trips’

Google je odlučio da sve svoje funkcije za planiranje putovanja – Google Trips mobilnu aplikaciju, Google Flights, Google hotels search, te druge – okupi na jednu stranicu. Nova web strana ponela je jednostavno ime – Trips – pa će od sada oni koji pretražuju google.com/travel ići direktno na Trips stranicu, u okviru koje će moći da rezervišu karte, hotelske sobe, i planiraju druge delove putovanja.

PCPress.rs Image

Korisnici će na novoj stranici moći da potraže i priznanice za plaćene rezervacije, kodove kojima potvrđuju da su neku uslugu platili, te informacije o vremenskim i drugim uslovima u regionu u koji putuju. Tako su različite aplikacije za planiranje putovanja, koje su do sada bile rasute na sve strane, kombinovane u jednu stranicu koja ostaje povezana sa svim ostalim Google proizvodima. To znači da će, na primer, oni koji imaju rezervaciju za neki hotel u okviru Trips dobijati priznanicu o plaćanju kada ga pretražuju na Google Maps platformi. Pored toga korisnici će na Trips stranici moći da prate i sve promene u vezi sa avionskim letovima za koje budu rezervisali karte, pa će tako na vreme biti obavešteni o odlaganjima i drugim komplikacijama.

Pročitajte i:  Google Play predstavio novi logo za svoj 10. rođendan

PCPress.rs Image

Trips stranica već funkcioniše, a još uvek nije jasno da li će i na koji način uticati na Google Trips aplikaciju koja trenutno funkcioniše i offline, te predstavlja konkurenciju platformama poput TripIt.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,